Pomoć oko dojenja

There exists a intense strategy for picking free lance writers to take part in our companycustom writing papersand ultizing our guidance you do have a top quality guarantee, outstanding producing amount, secrecy and continual support service.

 

Prenatalne konsultacije

Trudnica mazi stomak
Foto: Vanessa Porter

Trudnice se uglavnom fokusiraju na pripremu za porođaj i na kupovinu stvari za bebu. Dojenje doživljavaju kao nešto prirodno i ne očekuju da treba dodatno da se edukuju ili da će im biti potrebna neka posebna pomoć oko dojenja. Da, dojenje jeste nešto prirodno, ali je takođe i veština koja se uči. Beba uči da sisa a mama da doji, pa im je zato nekad potrebna podrška dok se ne uštose.

Prenatalne posete: Ukoliko ste iz Novog Sada i okoline, možete se javiti da zakažemo individualnu konsultaciju o dojenju u vašem domu. Najbolje bi bilo da konsultacijama prisustvuje i partner. Takođe, ako imate u planu da vam mama ili svekrva ili neko blizak pruža podršku tokom babinja, bilo bi poželjno da i ta osoba prisustvuje konsultacijama kako bi vam bili dobra podrška nakon porođaja.

Online konsultacije: Ukoliko niste iz Novog Sada i okoline, na rapolaganju vam je konsultacija putem Skajpa (Mama Popins) u terminu u kom se dogovorimo.

Postporođajna podrška i pomoć oko dojenja

Foto: Milan Orelj

Iako se sve više trudnica edukuje na vreme o dojenju, dešava se da se nađe u problemu posle porođaja. Ne zato što je teorija jedno a praksa drugo, već zato što postoji niz situacija posle porođaja koje mogu uticati na to da dojenje ne krene kako bi trebalo. Ženama je posle porođaja potrebna podrška, kako moralna, tako i fizička. One ne treba da se stide da traže pomoć oko dojenja, već da oberučke prihvate svu koju imaju i potraže onu koja im je u datom trenutku potrebna.

Želim da pomognem mami da nauči da doji. Da se potrudim da joj pokažem sve što znam kako bi mogla sama da nastavi da rešava probleme s kojima se susreće. Ne želim da me sluša i radi kako joj ja savetujem, već da je naučim kako dojenje funkcioniše. Potrebno je da porodilji sve u vezi s dojenjem bude jasno kako bi znala zašto nešto radi. Želim da je osnažim. Da joj pružim podršku i pomoć oko dojenja i da je bodrim. Jer osnaženoj ženi koja je rešila da doji (skoro) ništa ne može stati na put da uspe u svojoj zamisli da doji svoju bebu.

Postporođajne posete: za porodilje iz Novog Sada i okoline. Poseta nije vremenski ograničena. Nekada traje sat i po vremena, a nekada se oduži i na četiri sata. Ostajem kod porodilje koliko god joj je potrebno da se snađe s dojenjem. Nakon toga sam mami na raspolaganju putem mejla ili telefona, ukoliko ima dodatne nedoumice.

Online konsultacije: ukoliko ste iz drugog grada ili države. Takođe nisu vremenski ograničene, ali obično traju kraće nego poseta jer se baziraju više na teoriji.

Besplatne radionice o dojenju

Radionica o dojenju, pomoć oko dojenja
Radionica o dojenju

Kao vršnjačka savetnica Udruženja Roditelj, sa koleginicama vodim besplatne radionice u Novom Sadu. Radionice se održavaju jednom mesečno, poslednje subote u mesecu, u Centru za proizvodnju znanja i veština, u Bulevaru Jovana Dučića 25. Prijavite se na imejl adresu Savetovališta za dojenje: dojenje@roditelj.org (napišite ime i prezime i broj telefona).

Naše radionice održavaju se i u Beogradu i Kuli, a za više informacija, zapratite FB stranicu Savetovališta za dojenje.