Dula: podrška porodilji

We have a intense plan of action for choosing free-lance writers to participate in our businessorder online custom essayand taking advantage of our guidance you will have a top quality ensure, outstanding creating price, secrecy and continual customer support.

Prenatalna podrška

Kao dula, pomažem trudnici da se što bolje pripremi za porođaj i babinje. Informišem je o porođajnim dobima, o protokolu u porodilištu, o opcijama vezanim za porođaj i o tehnikama koje joj mogu pomoći da joj porođaj prođe što lakše. Pripremam je za prve dane posle porođaja i pomažem joj da se što bolje snađe prvih dana. Želim da buduću majku osnažim i pripremim je za novu ulogu.

Ukoliko trudnica miruje i  potrebna joj je fizička podrška u kući, na raspolaganju sam joj oko pripreme ručka i lakših poslova. Više tome ko je dula, pročitajte ovde.

Moja prva poseta trudnici je besplatna, kako bismo se upoznale i videle da li jedna drugoj odgovaramo, te donele odluku o daljoj saradnji.

Online konsultacije: održavaju se preko Skajpa, u terminu koji vam odgovara.

Prenatalne posete: U Novom Sadu ili okolini, odlazim u kućne posete kod trudnica.

Podrška na porođaju

Sada je 2017. i žene u Novom Sadu i dalje u porodilište odlaze same. Bez partnera i bez dule. Očekujemo da će se to promeniti za nekoliko godina,a  do tada, ukoliko želite podršku kod kuće dok ne odete u porodilište, na raspolaganju sam vam.

Podrška posle porođaja

  • pomoć oko dojenja
  • briga o majci (da bude odmorna, dobro se hrani, hidrira…)
  • pomoć oko starije dece
  • obavljanje lakših poslova (briga o vešu, sudovima, nabavka namirnica…)
  • pružanje relevantnih informacija o nezi i odgoju bebe
  • podrška roditeljima da razviju i izgrade nove veštine kako bi se što lakše snašli u novoj ulozi

Šta ne radim: ne donosim odluke umesto roditelja, ne mešam se u bilo koje savete medicinske prirode, ne namećem svoje mišljenje.